Nieuw bed nodig? Boxspring sets in promo bij ETC Slapen in stijl!

Een boxspring is een bedbodem met springveren vanbinnen en daar bovenop een matras.
De bedbodem is vaak mooi afgewerkt in de kleur en stof naar wens en met eventueel een voet- en hoofdbord

BOX_24_LINEA_BE.jpg

 

Hoe werkt het?

Een boxspring bodem is in feite een beklede bak van hout of metaal, met bonellveren of pocketveren als interieur. Bij een boxspring met pocketveren zijn alle veren afzonderlijk van elkaar verpakt in kleine zakjes of pockets. Een boxspring met bonellvering bestaat uit één lange spiraalveer die in verschillende lagen van links naar rechts loopt.

 

Matras

De matras is de tweede laag van de boxspringcombinatie en komt bovenop de boxspring zelf te liggen. De matras zorgt voor de ondersteuning van het lichaam. Standaard liggen er pocketvering matrassen op een boxspring. Deze zijn voorzien van verschillende afdeklagen, zoals koudschuim, traagschuim of latex.

Een matras is verkrijgbaar in verschillende hardheden. In de meeste gevallen is dat medium en firm. Ook zijn er matrassen met soft als hardheid. Factoren die van belang zijn voor het kiezen van de hardheid zijn bijvoorbeeld: gewicht, lengte, geslacht en type slaper (buikslaper, etc.).

 

De topper

De topper of topmatras is een matras die je bovenop je gewone matras legt. Dit wordt vaak gedaan omdat het slaapcomfort zo nog extra wordt verhoogd. Met een topper kun je bepalen of je liever nog wat zachter ligt, of liever harder. Dit is vooral handig wanneer je kiest voor één grote matras en een andere voorkeur hebt dan je partner.

De topper heeft ook een hygiënisch voordeel: je matras blijft schoner. De hoes van een topper kan je er ook gemakkelijker afritsen, waardoor je die vaker kan wassen.

 

Het hoofdbord

De hoofdborden bij ETC zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes: 90, 105 of 120 cm. Het kleur en de uitvoering (stof of leer) zijn uiteraard ook aanpasbaar naar wens.

Kies zelf de hoogte, kleur en stof van het hoofdbord

 

Elektrisch verstelbare boxsprings

Een bedbodem kan worden voorzien van een elektrisch verstelbare bodem. Hierbij kan het hoofd- en voeteind afzonderlijk van elkaar versteld worden.

 

Voordelen?

Een boxspring biedt optimaal ligcomfort. De bodem ondersteunt de matras ten volle en veert ook nog eens mee. Hierdoor maximaliseert een boxspring het slaapcomfort én wordt de levensduur van de matras verlengd.

De levensduur van een boxspring, indien goed onderhouden, is zeer lang. Dankzij de solide bouw van een boxspring gaat de bedbodem tot zeker 30 à 40 jaar mee.

De instaphoogte van een boxspring is hoger dan bij een normaal bed. Dat maakt het gemakkelijker om in en uit het bed te stappen.

Dankzij de verenconstructie ontstaat er een open ruimte die zorgt voor een uitstekende luchtcirculatie. Een boxspring ventileert dus enorm goed. Handig indien u een warme slaper bent.

 

Een boxspring geeft meteen een moderne toets aan je interieur... Inspiratiefoto :)   

Een boxspring geeft meteen een moderne toets aan je interieur... Inspiratiefoto :)

 

Een boxspring biedt dus tal van voordelen, oogt mooi én bij ETC hebben we nu boxspring sets in promotie!

Kom dus zeker eens langs voor wat meer uitleg of om ze uit te testen.

Liefs,

Het ETC-team