Sneak Peek: de mooiste interieurtrends voor 2019

Wat passeert de tijd snel! We zijn alweer halverwege 2018 en 2019 is in aantocht.

Welke interieurtrends kunnen jullie verwachten in 2019? We hebben onze favoriete items samengevat in dit artikel. Veel leesplezier!

Veranderende behoeftes

Waar komen nieuwe trends toch vandaan? De wereld van de consument is constant in verandering en daar speelt de markt op in. Nieuwe behoeftes ontstaan en deze behoeftes uiten zich onder andere in nieuwe trends.

De zoektocht naar rust

We worden constant geprikkeld in onze samenleving; veel verkeer, sociale media, hoge werklast, druk sociaal leven, omgevingsgeluiden, enzovoort.

Veel mensen hebben behoefte aan rust, ontspanning en tijd voor zichzelf.

Meer en meer mensen wonen in grote steden en hebben het gevoel dat ze hun voeling met de natuur verliezen. Onze oorspronkelijke band met de natuur was zeer sterk. Vandaar de neiging om de natuur, of toch stukjes daarvan, terug in huis te halen.

Multifunctionaliteit

Zoals hierboven al werd gezegd, trekken de mensen meer en meer naar grote steden.

Huizen en appartementen worden kleiner en de leefruimtes bijgevolg ook.  Daar zoekt men oplossingen voor. Slimmer omgaan met kleine ruimtes is een noodzaak voor interieurvormgevers!
 

Welke trends komen nu voort uit bovenstaande behoeftes?

 
Aloe - Trentino+ - Mastic 2.jpg
 

De relaxhoek: tijd voor jezelf

Een rustige ruimte waar je kan herbronnen; zonder prikkels en afleiding. Rustig en basic meubilair in zachte kleuren zoals lichtroze, - paars, - blauw en -groen. Ook in de rest van het huis zet deze trend zich voort.

living-room-1024x862.jpg

Back to nature:  natuurlijke materialen

In hun zoektocht naar rust, verkiezen mensen meubels en accessoires in natuurlijke, soms ruwe en onbewerkte materialen. Vooral hout is populair en multifunctioneel: salontafels, bijzettafels en eettafels in ruw hout geven meteen een karakteristieke look aan je interieur.
Combineer dit met moderne meubels in ander materiaal en je creëert een mooi contrast. Ook rotan en bamboe zijn perfecte kandidaten.

Planten en andere accessoires die teruggrijpen naar de natuur zien we in bijna elke leefruimte terug. Dit was al zo in 2018, maar we verwachten dit nog meer in 2019.

LOFThoogglans halfopen.jpg

Multifunctioneel meubilair

De oplossing voor de kleinere leefruimtes van tegenwoordig: modulaire inrichting! Zo gebruik je de ruimtes optimaal.

Dit kan je bereiken met maatwerk: een opklapbed die je in de muur kan opbergen, ingebouwde kasten of een slaapzetel. Van slaapkamer naar bureau in een handomdraai!

Kom zeker eens langs in onze toonzaal voor meer impressies of advies van onze specialisten.

Liefs,

Het ETC-team

Your home should tell the story of who you are, and be a collection of what you love

Nate Berkus, interior designer