It’s all about green!

Groen is hip én gezond. En niet enkel op je bord.

 

Help, wéér een plant dood

Planten zijn dé ideale manier om je interieur net dat tikkeltje extra te geven.

Het enige nadeel is dat het wat werk vergt om planten te onderhouden. Ik weet niet hoe het zit met jullie, maar wij slagen er meer niet dan wel in om een plant in leven te houden.

We hebben het allemaal druk en aangezien planten niet kunnen praten, vergeten we ze wel eens water te geven en te verzorgen. Vaak weten we ook niet precies waar we ze best plaatsen in huis en hoeveel zonlicht ze nu precies nodig hebben.

Herken je je jezelf in bovenstaande problemen? Dan is er nu een nieuwe, ideale interieurtrend!

 

Herbarium

Weet je nog dat je op school een herbarium moest maken? Planten en bladeren zoeken in het bos en dan drogen tussen een boek.

Toen had het dus een educatieve functie. Nu is een herbarium helemaal hip en krijgt ze anno 2018 een plaatsje in onze woonkamer.

Je droogt de bloemen of planten, stopt ze in een glazen frame et voila! Het resultaat is heel modern én je hoeft je geen zorgen meer te maken of ze het wel zullen overleven ;-).

 
 

 

Gezond

Planten zijn niet alleen een meerwaarde omdat ze zorgen voor sfeer en je interieur opfleuren. Sommige planten hebben ook nog eens grote gezondheidsvoordelen. Ze zuiveren namelijk de lucht in huis. We praten nu wel over levende planten weliswaar.

Tegenwoordig zijn onze huizen zodanig goed geïsoleerd dat we te maken krijgen met (te) droge lucht en weinig zuurstof in huis. Dit kan leiden tot klachten zoals hoofdpijn, longproblemen en slaapproblemen.

We brengen ook steeds meer tijd door binnen. Vandaar dat sommige planten ideaal zijn voor een gezond binnenklimaat. Die bepaalde planten nemen via hun bladeren schadelijke stoffen op uit de lucht. Die stoffen worden in de plant of wortel opgeslagen en afgebroken.

Luchtzuiverende planten zetten (overdag) bovendien CO2 om in zuurstof en brengen ook waterdamp in de lucht. Zo verhoogt de luchtvochtigheidsgraad.
 

Hieronder een lijst met 10 luchtzuiverende kamerplanten

 

1.    Chamaedorea palm (Chamaedorea)

2.    Areca palm (Chrysalidocarpus)

3.    Drakenbloedboom (Dracaena ‘Janet Craig’)

4.    Drakenbloedboom (Dracaena Massangeana)

5.    Ficus alii (voorheen: Ficus longifolia)

6.    Rubberplant (Ficus elastica)

7.    Klimop (Hedera)

8.    Krulvaren (Nephrolepis)

9.    Canarische dadelpalm (Phoenix canariensis)

10.    Lepelplant (Spathiphyllum)

 

 

Snel naar het tuincentrum dus, hup!

Wij zorgen voor het perfecte interieur op maat en een plantje zorgt voor een gezonde omgeving.

Liefs,

 

Het ETC-team